top of page
circ.jpg

La nostre idea es que en aquestes estades els nois i noies sàpiguen

una mica el que es el món del circ .

La seva feina, els artistes... fins arribar al punt final que es

l’actuació al circ .Per aquest motiu , l'últim dia intentarem fer una

representació.

Les activitats de Circ. son una alternativa integral de una educació

no formal .Poden creure que les diferents especialitats circenses

ofereixen al nen una gran oportunitat i experiències que poden

motivar i divertir al nen.

 

Les diferents especialitats son:

 • Equilibrisme: El equilibri es una capacitat coordinativa que tenim totes les persones . El sistema vestibular i la capacitat propioceptiva ens permeten realitzar el procés equilibri . en les primeres edats aquesta capacitat experimenta una gran capacitat de assimilació del esquema corporal .Poden realitzar activitats de equilibri corporal sobre diferents superfícies.

 • Activitats expressives: totes les activitats del circ son expressives perquè intenten comunicar alguna cosa al espectador. El clown es aquest personatge de raonament infantil de por si . Es el nen que portem dintre realitzant travesures de forma deliberada . La mímica es la tècnica que permet comunicar multitud de sentiments , emocions i situacions jugant amb l’expressivitat dels gestos corporal i facials.

 • Acrobàcies: Les acrobàcies es podria entendre con tots el moviment que poden realitzar i no son moviment naturals. Moviments acrobàtics com girs , salts , caigudes son les que dominen el cos , la percepció especial i la capacitat de coordinació i concentració.

 • Malabarisme: Fa referència a la manipulació del objectes . Podem dir que es la operació consistent en llançar i recollir de forma continua i alternativa una sèrie de objectes llançats per un mateix o per altres persones .Es treballa molt el esforç i la autosuperacio , desenvolupant les habilitats motrius de la manipulació de objectes i la coordinació oculo-manual.

JUSTIFICACIÓ DIDACTICA: Es realitzarà el mètode de la globalització centrat en el interès del nen .S’ha de tenir en compta que l’activitat educativa en el lleure no serà mai disciplinada , si no basant-nos en el respecta a la persona . Creiem important aprofitar espais i recursos físics i naturals de l’entorn treballant els valors ecològics per tal de crear un respecta al medi ambient . Basarem l’educació del nen en els valors de l’ètica i solidaritat , tot centrant-los en el desenvolupament de l’autonomia , la responsabilitat personal i la presa de compromisos.

 

OBJECTIUS:

 • Participar, d’una manera activa , a les activitats i les experimentacions proposades.

 • Habituar-se a escoltar atentament els altres , respectant el torn i esperant el moment per parlar.

 • Sentir curiositat per experimentar i manipular amb diversos materials.

 • Cooperar en la consecució d’interessos en benefici del grup.

 • Potenciar la convivència i d’integració.

 • Treballar la pròpia autogestió del nen, oferint un ventall de possibilitats per programar-se el temps lliure la qual cosa fa de l’infant molt més participatiu i actiu.

 • Desenvolupar la creativitat i la imaginació així com les seves qualitats , aptituds , habilitats i tècniques.

 • Fomentar hàbits i pautes de comportament entorn a diversos eixos : respecta , convivència , igualtat.

bottom of page