top of page
outdoor-adventure-kids-hiking-log-backpa
El Pinatar us ofereixen tot un seguit d'activitats adreçades a les escoles, esplais, agrupaments i en general a tots aquells grups que vulguin gaudir d´uns espais naturals preparats i adequats amb les comoditats que comporta l'estada a una casa de colònies o bé amb la satisfacció de conviure un dia amb la natura.

 

La casa de colònies El Pinatar i els seus monitors volem fer-vos arribar aquesta  proposta, recolzada per un equip de professionals del lleure, amb un important bagatge i disposats a fer que les vostres idees es facin realitat. 

GESTION-EMOCIONAL.jpg

EMOCIONS 

L'objectiu d’aquesta activitat és ajudar als infants i joves a conèixer i saber entendre els seus propis sentiments i els dels altres, a controlar les seves emocions i sentir-se bé amb aquestes.

el musical.png

EL MUSICAL 

Un taller creat per a desenvolupar la part artística i creativa.

A partir de diverses disciplines artístiques com la dansa, música, teatre o arts plàstiques, els participants d’aquest taller crearan un espectacle musical.

vintage-old-brown-suitcase-surrounded-by

L'HORA DELS ADEUS (6è)

Una activitat que tothom recull com un petit tresor abans d’un adéu, un reconciliar amb el grup, un tancament de grup amigable, innoblidable.

Una oportunitat per a que tots els membres del grup puguin acomiadar-se sabent que han estat una peça clau del grup.

ORIENTACIÓ: (CM i CS)

A través d’una explicació sobre les diferents tècniques d’orientació, ens centrarem en l’ús del mapa i la brúixola. Tot seguit, mitjançant grups reduïts realitzarem un itinerari tancat on haurem de buscar les balises situades en diferents punts. Aprendrem que són les corbes de nivell i haurem de superar un seguit de proves abans d’acabar el nostre recorregut.

 

CARNESTOLTES: (EI i CI)

Ens rebrà el Rei del Pinatar i ens explicarà que per aquesta tarda hi ha preparat un gran ball! Però tenim un problema: cada any un drac aprofita aquest dia per empaitar al Rei i així fer que no pugui gaudir d’ aquesta GRAN FESTA! L’ajudaríeu a fer que pugui gaudir d'aquest dia sense tenir que preocupar-se?

LA CASTANYERA: (EI i PR)

La Maria Castanyera ens ha convidat a celebrar la festa de la castanyada. Al arribar ens rebrà molt contenta de tenir visita en un dia tan especial, però alhora amoïnada perquè li han pres totes les castanyes. Si aquesta tarda volem menjar-ne unes quantes primer les haurem de trobar i per això un seguit de proves haurem de superar.

 

MINI-AVENTURA: (EI i CI)

Farem una rotació d’activitats d’aventura guiats per monitors especialitzats i amb tot els material de seguretat necessaris.

  • Escalada

  • Cros de muntanya

  • Circuits de vehicles rodats

BOSC DELS SENTITS: (EI i CI)  

 

Ens vindrà a veure el follet del bosc. Aquest ens explicarà  que la gent que ve al bosc ja no escolta els ocells, ni olora les flors, ni toquen els arbres ni les pedres... Si això segueix així els ocells cada cop cantaran més fluix i les flors cada cop faran menys olor.

Nosaltres podem fer que això no passi; olorant, mirant, tocant, escoltant i aprenent un munt de coses perquè així cada cop el bosc estigui més viu.

ROTACIÓ DE CIRC: (CM i CS)

Per un dia ens comportarem com artistes de circ. Aprendrem a fer servir diferents elements malabars i practicarem les tècniques per fer-los servir. Alguns d’aquests són diàbolos, plats xinesos, pals del diable, cercles, maces, boles malabars, cinta d’equilibris...

REPTES: (CM, CS i ESO)

Mitjançant un material i unes normes d'us dels mateixos, els participants hauran d'aconseguir superar uns reptes col·lectius. Posarem a prova el treball en equip, la compenetració, la capacitat de concentració i l'habilitat mitjançant jocs dinàmics i engrescadors.

JOCS D'AIGUA: (EI i PR)

De manera rotativa anirem passant per diferents proves dins d’una gimcana lúdica on les proves estaran directament relacionades amb l’aigua. Acabarem el matí amb una remullada general de tots els participants.

CULTURJOC: (CM i CS)

Rotació de racons amb jocs tradicionals d’arreu del món i creació d’una màscara africana.

 

MULTIAVENTURA: (CM, CS i ESO)

Farem una rotació d’activitats d’aventura guiats per monitors especialitzats i amb tot els material de seguretat necessaris. Haureu d’escollir una d’aquestes dues opcions:

  • Circuit de ponts: Farem un recorregut per diferents ponts en alçada d’arbre a arbre on cada participant aprendrà a auto-assegurar-se per passar de pont a pont: Pont de Mico, Pont Tibetà, Passarel.la de Troncs, etc.

  • Electron o escala d’helicòpter: Escala mòbil de corda fixada a un arbre. És una simulació d’una escala de rescats d’helicòpter. Els participants aniran assegurats amb arnés, corda i casc.

  • Orientació: Una brúixola, un mapa i molt bona vista són els elements per aconseguir trobar totes les fites i ser els primers a completar el circuit que us proposem.

  • Via ferrada: Itinerari horitzontal equipat amb diversos materials com grapes, preses, passamans i cadenes. Els participants aniran assegurats amb arnés, corda i casc.

  • Tir amb arc: Practicarem aquest esport individual ple de sensacions on posarem a prova la nostra punteria, precisió i capacitat de concentració en cada tir.

  • Escalada: Pujarem per la paret d’un rocòdrom amb preses d’escalada. Els participants aniran assegurats amb arnés, corda i casc.

 

bottom of page